Zipaquirá

Min dataskärm har gått sönder och jag ser inte vad jag skriver. Därför har jag inte kunnat uppdatera bloggen med allt vi har varit med om 🙁

Nu tänker jag göra mindre inlägg oftare och komplettera dem med berättelser när jag kommer åt en dator (vilket bara sker när vi bor på finare hotell, och det kommer att ske allt mer sällan under resten av resan).

Igår var vi i Zipaquirá och besökte Colombias sevärdhet nummer ett, Saltkatedralen. Det är en fantastisk byggnad. Utgrävd och skulpterad 180 meter under jorden i en gigantisk saltgruva.

Inledningsvis på besöket går en igenom Via Cruxis, dvs. Jesus väg till korsfästelsen. De olika ”stationerna” har designats av konstnärer och föreställer Jesus tre fall, Maria Magdalenas smärta, Veronicas mantel efter att ha torkat Jesus ansikte, m.m. Efter ”återuppståndelse”-stationen kommer besökaren till katedralens tre skepp som är smakfullt upplysta och utsmyckade.

Sen visas det en pedagogisk film i 3D där en lär sig mer om hur byggnaden kom till, områdets historia och hur saltet utvinns ur gruvan. Besöket avslutas med en fantastisk ljusshow.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *