Neuquén

Neuquén är en provins i norra Patagonien som gränsar till Río Negro, där vi bor i några dagar hos en mycket god vän, i staden Cipolletti.

Jag bodde några veckor här för 31 år sen, när jag turnerade med en barnteaterföreställning. Vår vän, Jorge, kom och tittade på föreställningen och senare samma år, blev han inbjuden att joina Marionetteaterns ensemble i Stockholm. Ca. ett år efter min turné i Argentina skulle Jorge regissera mig i en annan pjäs, där vi arbetade med kasperdockor. Sen dess är han en av dessa vänner som tillhör min ”själsliga familj” och jag kan inte nog beskriva hur lycklig jag är över att vara hos honom idag och ha fått möjlighet att lära känna hans eget teaterhus, La caja mágica”, och hans ensemble ”Atacados por el arte”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *