Palenque, Chiapas

Efter San Cristóbal de las casas åkte vi buss i ca 18 timmar till Palenque, där vi ville se andra betydande Mayaruiner och ha naturupplevelser i Chiapas kaskader och floder. Vi åkte med företaget ADO för ca 300 SEK var.

I Palenque bodde vi på Plaza Hotel and Convention Center, som låg ca 900 meter från stan, men vi föredrog det tysta och lugna läget eftersom vi visste att Palenques centrum inte hade mycket att erbjuda. Det var väldigt skönt att bo lite bättre efter det enkla livet på vandrarhem. Men jag blev förkyld ännu en gång (suck!), vilket med all säkerhet beror på de stora temperaturväxlingarna mellan vistelserna utomhus med ca 40 graders (nästan outhärdliga) värme och de 24 grader vi hade på hotellrummet. Så fort en går ut svettas en så vattnet rinner och det är inte mycket man har lust att göra. Så vi bokade en tour till kaskaderna i Roberto Barrios bums! Vilken lycka att vara i dessa vattendrag i djungeln! I Chiapas är det lågsäsong nu i maj, så det var inte många människor där, vilket gjorde upplevelsen extra njutbar.

Andra ställen att besöka i närheten av Palenque är kaskaderna Agua Azul , Misol Ha, Agua Azul elelr besöka mayaruinerna Yaxchilán Bonampak, ta en tur till fler ruiner i Tikal, Guatemala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *