Lima

I Lima bor vi hos vännen Jaime Campodónico, en emblematisk utgivare i den spansktalande världen. Här har vi vår ”bas” och kommer att ta oss med mindre packning till Nazca, Pisco, Cuzco, Machu Picchu, Urumbaradalen (den heliga dalen) och delar av norra Peru innan vi far vidare till Ecuador. Vi hade hyrt bil i 11 dagar för första delresan men avbokade när vi insåg att det var begränsade km det var frågan om. I stället blir våra färdmedel bil, flyg, tåg och buss.

Att komma till en storstad som Lima har ju sina fördelar. Ökenklimatet torkade ut huden och håret ordentligt så i morse, när vi var på rekognoseringstur där vi bor gick vi förbi en salong. Jag kunde inte motstå frestelsen och gick in för att fråga vad det skulle kosta att göra pedikyr och få de sargade fötterna att se anständiga ut igen. De hade ett paketpris för händer och fötter som inte gick att tacka nej till, så det blev manikyr, pedikyr, noppning med tråd av ögonbrynen och en keratinampull för det svinto jag hade som hår. Hela kalaset för 95 peruanska soles, dvs. ca 280 kronor!! Jag är helnöjd med mitt stadsjag!

Jaime hade en del planer för oss, så när han kommer hem från jobbet, ca 14.00 ska vi inta lunch på ett japanskt ställe där de serverar den berömda fusionen mellan japanskt och traditionellt peruanskt. Och i kväll blir det middag på ett annan bra ställe, så snart börjar vår gourmet-tur! Bilder och priser kommer.

Tillbaks efter första lunchen: matenshimmlen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *