Arica

I morse kom vi fram till Arica, vår sista stad i Chile. Imorgon åker vi tåg till den sydperuanska staden Tacna och därifrån flyger vi till Lima.

Det lilla vi har sett av Arica imponerar föga, tyvärr. Stränderna är hyper-smutsiga, liksom stan. För inte så länge sen regnade det mycket kraftigt vilket orsakade stora översvämningar. Både bilar och hus flöt omkring, vilket en ser spår av vid stränderna.

En sak som vi fann anmärkningsvärd är att vanliga lunchrestauranger inte serverar alkohol.

Här bodde vi bara en natt på hostal (vandrarhem) Ostello Amadeus. Det kostade ca 400 kr och vi hade ett rum med dubbelsäng och delat badrum. Rummet var rent, sängen bekväm, men det fanns ingen luft! Rummet låg i en korridor utan fönster utåt, sån det hjälpte inte mycket att ha rummets fönster öppet. Det var varmt och kvavt och vi tillbringade tiden på vandrarhemmet mest på terrassen där frukosten intogs, som hade en fantastisk utsikt över Arica. Wi-fin fungerade ovanligt bra, så jag passade på att uppdatera bloggen.

Efter frukosten gick vi ut på stan för att ordna resebiljetterna till Tacna i södra Peru, dit vi måste ta oss dagen efter för att flyga till Lima och påbörja resans FAS 3!!! Så spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *