4 juni, Monumento a la Revolución

Idag var vi trötta, så vi åt frukost på kafé Don Porfirio mitt emot Monumento a la Revolución och sen besökte vi monumentet. Eftersom vi vaknade till nyheten att vår dotter hade avslutat sin masterexamen med att få skolans viktigaste stipendium och pris, firade vi med middag på den argentisnka restaurangen Cambalache i stadsdelen Polanco senare på kvällen.

Polanco är för övrrigt där de bästa matställena finns i stan. Cambalache var väldigt bra, dyrare. men av ypperlig kvalitet. Vi började med att skåla i cava och mezcal och fortsatte sen med grillad lamm och gris till en enkel (men enorm) sallad, guacamole, gott hemlagat bröd, en flaska vin. Vi kunde inte äta allt som serverades, så jag rekommenderar att beställa en kötträtt och dela på den. Hela kalaset gickc på ca 1300 Sek, vilket är ganska mycket här, men med svenska mått mätt, lite pengar för en fantastisk middag på lyxrestaurant. Servicen kunde inte vara bättre. Men det gäller överlag i Mexiko.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *